SEO optimizacija i profesionalna izrada internet (online) prodavnice

N

ema sumnje da je bolje pozicioniranje (rangiranje) Vaše internet prodavnice od konkurencije neophodno. Ali, šta je to potrebno da se uradi kako bi Vaša internet prodavnica došla na prvu stranu Google-a ili čak na prvo mesto?

SEO usluge za internet (online) prodavnice

Povećanjem autoriteta Vaše internet (online) prodavnice direktno podrazumemeva povećanje prodaje

Targetirajte svoju ciljnu grupu!

Naši  SEO stručnjaci, dizajneri i programeri se uvek prilagođavaju Vašim potrebama

ZATRAŽITE PONUDU
Vidite naše prodavnice

Kod stranice i dizajn kreiran prema SEO i user experience pravilima

G

rafički dizajn, prilagođenst koda prema SEO pravilima i usklađenost dizajna prema preferencijama ciljne grupe jedni su od najvažnijih parametara svake e prodavnice.

Bez obzira da li tek započinjete sa novom internet prodavnicom ili poboljšavate pozicije postojeće, naša agencija Vam garantuje potpuno personalizovan pristup i povećanje konverzija na Vašoj internet (online) prodavnici.

*konverzija je različito definisana kod različitih tipova sajtova. Konverzija može biti broj poseta, broj prodatih proizvoda, broj apliciranja za određenu uslugu, broj popounjenih formi, broj poziva na broj telefona itd…

2011. godine pretraživač pretraživača izvestio je da je istraživačka studija kompanije Optify otkrila da su „internet stranice rangirane na prvom mestu ostvarile prosečnu stopu učestalosti klikova (CTR) od 36,4 procenta; broj dva imao je stopu učestalosti klikova od 12,5 odsto; a broj tri imao je stopu učestalosti klikova od 9,5 procenata “.
Još jedna studija Gabea Donninija iz Marketing Land-a podržala je nalaze kompanije Optify. Pokazalo je da je „udeo utisaka sa prve pozicije gotovo dvostruko veći od onog za drugu poziciju, što zaista ilustruje vrednost koju ima prvo mesto“.

Šta ovo znači laički rečeno?

Ako nemate snažnu SEO strategiju, gubite na impresijama, klikovima i konverzijama. Ukoliko niste na prvoj strani Google-a praktično skoro da ne postojite za ciljnu grupu korisnika.

SEO optimizacija internet prodavnice

SEO optimizacija internet prodavnice jedan je od ključnih faktora koji garantuje uspeh (povećanje prodaje) na internetu.

SEO optimizacija internet prodavnica je specijalizovana usluga koja se radi na poptuno drugačiji način nego optimizacija običnih sajtova ili news portala. Ovo je posebna kategorija i jedna od najtežih pre svega zbog količine broja stranice koje mora da se optimizuju (radimo optimizaciju internet prodavnica koje imaju i preko 2500 proizvoda). Naša agencija je usko specijalizovana za ovu vrstu optimizacije i poseduje višegodišnje iskustvo.

U saradnji sa Vama ćemo doći do dizajna kakav Vi želite, a opet sve prilagoditi SEO pravilima koja se moraju poštovati. Prilikom izrade internet prodavnice ili menjanja dizajna već postojeće internet prodavnice bitno je obratiti pažnju na nekoliko stvari:

  1. Prilikom donošenja odluke kako će izgledati Vaša internet prodavnica, razmislite da li odabrana tema odgovara tipu proizvoda koji prodajete (iako su predlozi dizajna koje nudi SEO Rocketman vezani za određenu branšu, ne mora značiti da će taj dizajn odgovarati Vašoj internet prodavnici i Vašim željama. Zato do rešenja dolazimo zajedno! Slušajući Vaše zahteve i poštujući SEO i User-Experience pravila.
  2. Obavezno postavite logo i prema njemu prilagođavajte dizajn internet prodavnice. Logo koji postavite treba da bude na transparentoj pozadini ili sa pozadinom koja je identična boji odabranog dizajna. Obratite pažnju na dimenzije logo-a, dimenzije moraju da odgovaraju standardnim dimenzijama  za logo (na primer, ako je predviđeni prostor horizontalan pravougaonik, preporučuje se da logo koji ste postavili bude istog oblika i orijentacije).
  3. Izbor boja – bez obzira kakav dizajn odaberete, možete uvek promeniti paletu boja svoje internet prodavnice. Izaberite paletu boja koje odgovaraju bojama Vaše kompanije.
  4. Obratite posebnu pažnju: na kvalitet fotografija, pažljivo birajte poruke koje šaljete javnosti i koristite fontove koji se dobro slažu sa Vašim dizajnom.
  5. Način prikazivanja proizvoda je ključ za dobre finansijske rezultate. Koristite kvalitetne i profesionalno snimljene fotografije proizvoda koje prodajete, a ukoliko ih nemate, uložite malo vremena i novca, trud će Vam se višestruko isplatiti.

SEO optimizacija internet prodavnice klijenta happy-dogclub.com primer.

Kod SEO optimizacije internet prodavnice jedna od najbitnihih stavki je raspored link juice-a. Pravilno raspoređen link juice-e Vam omogućava indeksiranje svih važnih strana na Vašoj internet prodavnici. Na slici ispod se vidi kako izgleda ne optimizovana stranica tj. neioptimizovan link juice klijenta happy-dogclub.com (izveštaj je izvađen iz SEO alata Sitebulb).

happy-dogclub.com ima preko 2500 proizvoda u svojoj ponudi i sa ovakvim rasporedom je indeksirana samo početna stranica i pojedini proizvodi. Oko 2000 proizvoda i stranice kategorija nisu indeksirane zbog čega su ove stranice i proizvodi praktično nevidljivi za Google.

Šta ovo znači?
Kategorije i proizvodi koji nisu indeksirani doslovno ne postoje na Google-u. Kada ukucate ime kategorije ili proizvoda koji nije indeksiran na Google pretraživaču Vaša stranica kategorije ili proizvoda se neće pojaviti ni na jednoj stranici ni u jednom rezultatu. 

Zašto se ovo desilo?

Zbog ineksiranja nepotrebnih stranica sajt je potrošio svoj crawling budžet. Crawling budžet ima svaka internet prodavnica i svaki sajt posebno i zavisnosti jačine brend na internetu ovaj broj raste. Crawling budžet predstavlja broj stranica koje Google dopušta da indeksirate. Okviran budžet stranica starosti do 1 godine je oko 1500 stranica po domenu. Međutim ukoliko Vi u kodu ne zadajete komande šta će se i kada indeksirati ceo crawling budžet se potroši na kombinacije filtera koje imate na internet prodavnici. Ovaj slučaj je bio i kod našeg klijenta happy-dogklub.com . Na slici ispod vidite izveštaj iz alata Sitebulb koji pokazuje da trenutno broj stranica koje je moguće indekrisati je 5.6 hiljada. A broj stranica koje happ-dogklub.com ima je zapravo oko 2650.

U čemu je problem?
Zbog kombinacije filtera koje imaju na internet prodavnici napravljeno je još 2500 nepotrebnih stranica koje Google indeksira pre nego određene kategorije i proizvode. Rezultat, ova internet prodavnica nije kandidovana ni za jednu ključnu reč kategorije niti proizvoda, laički rečeno happy-dogklub.com ne možete naći preko većine njegovih kategorija ili proizvoda već samo kucanjem njihovog URL-a. Zbog ovog i svih otstalih problema SEO ocena sajta je mala, svega 35. SEO ocena sajta ne sme biti manja od 70, sve ispod 70 Google svrstava u sajtove najnižeg ranga što podrazumeva da je borba sa konkurencijom u trenutnom stanju sajta nemoguća. Ovavka ocena podrazumeva i do 50% slabije rangiranje sajta za sve ključne reči nego što bi to prirodno trebalo biti (prirodno podrazumeva bez ikakvog ulaganja u link buidling i Google reklamiranje koje je neophodno kako bi zauzeli željene pozicije)

Kako izgleda pravilno raspoređen link juice sada našeg klijenta happy-dogklub.com pogledajte na slici ispod. Dubina linka je smanjena za duplo, a broj stranica koje je moguće indeksirati korespondira sa brojem stranica koje mi želimo da indeksiramo

Kako izgleda isveštaj nakon optimizovanja link juice-a možete videti na slici ispod. SEO ocena je zbog sređivanja link juice-a popravljena za duplo. Ukupna ocena sajta je takođe popravljena za 20 poena. Implementacijom SSL sertifikata takođe je i sigurnost sajta popravljena za

Razlika je velika a happy-dogklub.com je supeo da indeksirao sve svoje proizvode i kategorije. Ono što sledi je optimizacija svih stranica i bolje pozicioniranje na Google-u za sve njegove kategorije i proizvode.

Ukoliko je Vam je potrebna izrada, profesionalni savet ili SEO optimizacija Vaše internet prodavnice kontaktirajte nas. U SEO Rocketman timu postoje profesionalci koji Vam uvek mogu pomoći.

Rezultati klijenata:

Konktaktirajte nas

Kontaktirajte nas putem forme za BEPSLATNU SEO analizu Vašeg sajta

KONTAKTIRAJTE NAS