SEO optimizacija i profesionalna izrada sajta za nekretnine

N

ema sumnje da je lokalno pozicioniranje (rangiranje) Vašeg web sajta za nekretnine  neophodno. Ali, šta je to potrebno da se uradi kako bi Vaš web sajt za prodaju nekretnine došao na prvu stranu Google-a ili čak na prvo mesto?

Targetirajte svoju ciljnu grupu!

Naši  SEO stručnjaci, marketing stručnjaci, dizajneri i programeri se uvek prilagođavaju Vašim potrebama

ZATRAŽITE PONUDU
Vidite naše prodavnice

SEO optimizacija sajta za nekretnine

O

ptimizacija sajta za prodaju nekretnina iz godine u godinu postaje neizostavna investicija koja uzima primat u procentu prodaje stanova (pravilno postavljena SEO strategija za ovakve vrste sajtova može dovesti do povećanja prodaje i do 50%) . Kako da Vaš sajt za prodaju nekretnina postavite na prvu stranu Google pretraživača ili čak na prvo mesto? SEO optimizacija sajta i Google reklamiranje je odgovor na Vaše pitanje.

Sigurno ste čuli negde kako neko ostvaruje velike zarade preko interneta,  ali ne tako često i strategiju kojom je došao do tako velikog broja prodaja preko interneta. Na prodaju generalno utiče veliki broj faktora, kvalitet proizvoda, brend, marketing strategija itd… Međutim najvažniji faktor kod internet prodaje je upravo SEO optimizacija. Uspešno postavljena SEO strategija i strategija digitalnog marketinga može targetirati kupce na bilo kom delu sveta u bilo kojoj regiji, gradu ili čak naselju.

Optimizacija sajta za prodaju nekretnina u svetu je već uveliko jedan od najbitnijih faktora za uspešno poslovanje na internetu. SEO otptimizacija sajtova za nekretnine nije nešto što bi bilo dobro raditi već je neophodno! U ostalom kako bi prodali nekretninu danas? Pomoću plakata, flajera? Ne nikako! Pomoću oglasa u novinama? Pomoću agencija koje uzimaju previsoke provizije za svoje usluge? Totalno zastarele metode koje ne donose željene rezultate! Razvlačenje bilborda po zgradama sa telefonom o prodaji stanova i ostale prošlodecenijske makretinške akcije su definitivno prevaziđene.

Danas se kupci okreću interentu, a naročito Google pretraživaču, gde mogu lako da pronađu stan na lokaciji koja ih zanima,  pogledaju slike, opis, cenu i pronađu sve kontakt informacije. I to jednim klikom iz fotelje. Najbitniji bilbodrdi današnjice su smart telefoni. Prosečan čovek u Srbiji prosečno provede 20% svog vremena gledanja u telefon na dnevnom nivou. Da li mislite da pored svih stvari koje svakodnevno odrvaćaju pažnju prosečan čovek primeti Vaš bilbord plakat ili bilo koju tradicionalnu vrstu reklamiranja? SEO optimizacijom postižete da na Vaš sajt dolaze samo oni koji su zainteresovani za kupovinu određene nekretnina u određenoj oblasti. Nema smisla targetirati kupca za nekretnine koji želi da kupi stan u Subotici, a Vi prodajte stanove u Beogradu.

Nadamo se da smo Vas bar malo zainteresovali i naveli na razmišljanje da je optimizacija sajta za prodaju nekretnina neophodna! Optimizacija sajta za prodaju nekretnina Vam može pomoći da brže, efikasnije i sa maksimalno smanjenim troškovima prodate sve nekretnine u rekordnom roku. Znamo da Vaša profesija nije digitalni merketinški stručnjak, tako da ćete verovatno biti zbunjeni oko toga šta sve podrazumeva SEO optimizacija i šta je sve potrebno uraditi kako bi se optimizovao sajt za nekretnine.

Kako početi?

Na prvom mestu, morate postaviti realna očekivanja naspram budžeta koji izdvajate i konkurencije na tržištu koja je u ovoj nisi ogromna. SEO optimizacija sajta za prodaju nekretnina nije jednokratan proces koji se može završiti za nedelju dana.  Ovo je kontinuriani proces koji može trajati mesecima uz puno znanja, angažovanja i truda od strane SEO stručnjaka. Tek nakon nekoliko meseci do godinu dana se mogu videti rezultati SEO optimizacije, u ektremnim slučajevima to može trajati i duže, a u nekim slučajevima i kraće. Sve zavisi od Google-a, konkurencije i trendova na tržištu, zbog ovoga SEO stručnjaci ne mogu da obećati tačan datum kada će se Vaša investicija povratiti ali mogu obećati da sigurno hoće. Deo SEO strategije predstavlja i Google reklamiranje koje može dati brze kratkoročne rezultate koje savetujemo svim novim stranicama i klijentma čiji sajtovi imaju slabe ocene i rangiranja na Google-u.

Šta je potrebno da bi neki sajt za nekretnine zauzeo pozicije za željene ključne reči na prvoj strani Google-a?

 • On Page SEO
 • Optimizacija svih potrebnih stranica za targetirane ključne reči
 • Optimizovanje link juice-a
 • Kreiranje SEO optimizovanih članaka
 • Lokalna SEO optimizacija sajta
 • Implementacija svih potrebnih snippet-a (schema.org)
 • Of Page optimizacija
 • Implementacija back-link SEO strategije
 • Građenje back-link-ova

Izrada sajta za nekretnine

Ukoliko želite da zatražite ponudu za izradu sajta za nekretnine ili SEO optimizaciju sajta za nekretnine kliknite ovde.

Šta čini dobar sajt za nekretnine?

Preglednost i funkcionalnost sajta jedne su od glavnih stavki kada je reč o izradi sajta za prodaju nekretnina. Posetiocima sajta, odnosno onima koji su zainteresovani za kupovinu ili iznajmljivanje nekretnina, potrebno je obezbediti:

 • prikaz lokacije nekretnine na mapi
 • jednostavan pristup kompletnoj ponudi
 • filtriranje sadržaja po određenim kriterijumima
 • kvalitetne i autentične fotografije
 • transparentan uvid u cenu i dodatne troškove
 • kontakt podatke agenta/stanodavca
 • laku pretragu po ključnim rečima
 • detaljan opis nekretnina, njihove opremljenosti i pratećih sadržaja
 • kvalitetnu onlajn korisničku podršku
 • opciono *video snimak enterijera ili prikaz koji omogućava pregled od 360 stepeni
 • uvid u nacrt stana/kuće/poslovnog prostora
 • lako zakazivanje pregleda

Ako ste Vi vlasnik nekretnine i želite da imate kvalitetan, brz i funkcionalan sajt kojim ćete omogućiti korisnicima uvid u Vašu ponudu, trudite se da prilikom izrade sajta ispratite svaku od pomenutih stavki, ukoliko ste zainteresovani za saradnju i želite ponudu naše agencije za SEO optimizaciju ili izradu sajta za nekretnine kliknite ovde .

Rezultati klijenata:

Konktaktirajte nas

Kontaktirajte nas putem forme za BEPSLATNU SEO analizu Vašeg sajta

KONTAKTIRAJTE NAS