Project Description

Kompanija za prodaju sadnica različitih vrsta i sorti.

rasadniknesa.com

Izazov

Najveći izazov ovog sajta je probijanje sajta na tržište sadnica i indeksiranje svih strana u najkraćem mogućem periodu. Kao relativno nov sajt koji se pojavio na tržištu 2020. godine nije zauzimao nijednu poziciju na Google-u. Najveći izazov je bio optimizovanje stranica kategorija i podkategorija i stranica posebnih sadnica tako da ih Google indeksira i time kandiduje za određene pozicije u SERP-ovima.

Strategija

Strategija koju smo upotrebili je morala biti prilagođena specifičnoj situaciji u kojoj se rasadniknesa.com nalazio. Kao nov sajt koji ulazi na tržište velike konkurencije. Velika konkurencija se prepoznaje preko hiljadu trenutno registrovanih rasadnika u Srbiji, za već postojećim sajtovima prosečne starosti 5 godina.  Početna strategije je postavljena tako da se u najraćem mogućem periodu rasadniknesa.com pojavi za kategorije i podkategorije u SERP-ovima. Takođe upotrebljeno je targetiranje ciljne grupe preko konkretnih imena sadnica kod kojih je konkurecija neuopredivo manja.

Proces

Rezultati

100%

ROI
(povraćaj uloženih sredstava)

1000%

POVEĆANJE BROJA KONVERZIJA (povećanje prodaje)

20

BROJ KLJUČNIH REČI NA
PRVOJ STRANI GOOGLE-a

1000%

POVEĆANJE POSEĆENOSTI
(broja posetilaca)

Za samo tri meseca optimizacije došlo je do povećanja broja poseta za 1000% i maksimalnog povećanje prodaje (prodato je 20 000 sadnica tj. sve planirane zalihe sadnica za tekuću godinu). Na slikama ispod možete vidte skok broja poseta od decembra 2020.  do marta 2021 godina. Broj ključnih reči za koji se ovaj sajt kandidovao je marta 2021. godije je 140 od kojih su sve kategorije podkategorije indeksirane sa targetiranim ključnim rečima. Postavljena strategija je dala rezultat kandidovanja preko 20 ključnih reči na prvoj strani Google-a. Ovo je bio ključ uspeha zbog kojeg je naš klijent rasadniknesa.com uspeo da proda sve zalihe preostalih sadnica. Ocena sajta datum 8.04.2021 od strane SEO alata Sitebulb je 92 od maksimalnih 100. (možete videti na slici ispod izvađen izveštaj). Ocena pokazuje da je sajt u skoro idealnom stanju i da je potrebno raditi na strategiji link building-a kako bi se poboljšale trenutne pozicije.

Klijenti

Zatražite Ponudu